Obiective Turistice

Transilvania este o destinaţie turistică de excelenţă, mereu prezentă în topurile realizate de publicaţiile de specialitate şi care oferă atracţii şi obiective în concordanţă cu toate preferinţele în materie de turism. Transilvania este o regiune care se bucură atât de un relief spectaculos, cât şi de un patrimoniu cultural de excepţie. Descoperă Transilvania şi lasă-te purtat pe culmi de munte, în zone de podiş, printre ziduri de cetate, pentru a descoperi farmecul celei mai atractive regiuni din România.

Sibiu

Oraș medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din țara noastră, ce atrage anual mii de turiști străini, în special după ce orașul a primit titlul de „Capitală Europeană a Culturii” în anul 2007.Nu ar trebui să vă mire această distincție pentru că Sibiul are ce oferi, atât din punct de vedere cultural, cât și istoric și arhitectural.Din punct de vederea istoric și arhitectural aici veți putea admira Cetatea medievală și zidurile sale de apărare, cu turnurile denumite după breslele Sibiului, Turnul Sfatului, Piața Mică, Piața Mare, Podul Mincinoșilor, Biserica Evanghelică și toate clădirile declarate monumente istorice ale orașului.

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului(în germană Hermannstädter Ratsturm) este una din clădirile-simbol ale Sibiului, construit în secolul XIII-lea deasupra intrării celei de-a doua centuri de fortificație a orașului, între Piața Mică și Piața Mare, lângă clădirea Sfatului orășenesc, de unde i se trage și numele. În 1886 a fost adus primul orologiu, realizat de meșteri sighișoreni cu mecanism din lemn. Acesta a fost înlocuit în 1906 cu o versiune modernă, cu mecanism din fier și iluminat pe timpul nopții, ceas ce îl putem vedea și astăzi, aducând și denumirea de Turnul cu Ceas. De-a lungul istoriei sale Turnul Sfatului fost turn de poartă, grânar, centru de observație, foișor de foc(pentru observarea incendiilor),închisoare, iar o dată cu intrarea în epoca modernă a început să fie folosit și în scopuri muzeale, adăpostind expoziții, vernisaje, fiind chiar muzeu de științe ale naturii în secolul XIX. În prezent servește ca unul din cele mai frumoase puncte de belvedere din Sibiu

Piața Mare, centrul istoric al Sibiului

Piața Mare, centrul istoric al Sibiului, care există din 1366. Prima dată menţionată în 1411 ca piaţă de cereale.
Timp de sute de ani a fost denumită Der Grosse Ring sau Grosser Platz, în perioada interbelică s-a numit Piaţa Regele Ferdinand, Piaţa Republicii, iar din 1990 s-a revenit la denumirea originală.
Aici se găsesc unele dintre cele mai frumoase clădiri din Sibiu. Totodată este locul de organizare a multor evenimente culturale de talie internaţională.
Piața Mare se află la o distanță de 200m de Art Hotel.

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal, care se află la 200m de Art Hotel. Este primul muzeu deschis publicului din Europa Centrală și de Est, mai exact în 1817. Fondatorul lui a fost Samuel von Brukenthal, guvernator habsburgic al Transilvaniei, între anii 1778 și 1787.
Complexul muzeal este format din Galeriile de Arta, Biblioteca Brukenthal, Muzeul de Istorie, Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, și Muzeul de Istorie a Farmaciei.
Printre autorii de seamă a căror opere sunt expuse în muzeu îi amintim pe: Peter Paul Rubens, Jan van Eyck, Antonello da Messina, Hans Memling, Lorenzo Lotto, Pieter Bruegel, Franz Neuhauser, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, și mulți alți artiști de seamă.
Muzeul a fost redeschis din 15 Mai 2020, după perioada de stare de urgență. Programul de vizitare este de Miercuri până Duminică, de la 9:00 la 13:30 și de la 14:30 la 17:00.

Sala Thalia

Sala Thalia a fost construită în anul 1787 de Martin Hochmeister inițiatorul primei librării din țară, construcția fiind o adevărată bijuterie arhitecturală, având două balcoane și lojă pentru guvernatorul Transilvaniei. Din cauza lipsei de spațiu în centrul orașului, Hochmeister a decis să o construiască în Turnul Gros, aflat în centura de apărare a orașului.
La aceea vreme a fost primul teatru din teritoriul actual al României. În prezent este și sediul Filarmonicii de Stat Sibiu.
În greaca antică Thalia înseamnă „cea veselă, cea înfloritoare”.
Personalități celebre din lumea culturală românească, care au urcat pe scena sălii Thalia ar fi George Enescu, Mihai Eminescu, și mulți alți artiști contemporani de renume mondială.
Sala Thalia se află la doar 800m distanță de Art Hotel.

Fortificațiile Sibiului

După invazia tătarilor din anul 1241, Sibiul a fost fortificat între secolele al XIII-lea şi al XVI-lea, în patru etape, cu ziduri masive din cărămidă roşie. Aceasta a determinat atribuirea denumirii de Cetatea Roşie pentru oraşul Sibiu. Zidurile se întindeau pe aproximativ 4 km, fiind prevăzute cu 39 de turnuri de apărare şi 5 bastioane. Astăzi mai pot fi văzute bastioanele Soldisch şi Haller, precum şi turnurile Scărilor, Sfatului, Dulgherilor, Archebuzierilor, Olarilor, Gros, Pielarilor, Pulberăriei.

Complexul Național Muzeal ASTRA

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale, un motiv în plus pentru care merită să vizitați orașul Sibiu. Este cea mai mare expoziție de etnografie în aer liber din Europa. Muzeul se întinde pe 96 de hectare, este străbătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri. Inventarul pieselor cuprinse în muzeu se ridică la 16000. Muzeul se află la doar 7km de Art Hotel.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului, situată în partea de sud-vest a județului, este una dintre cele mai pitorești zone din România. Aceasta este considerată a fi o zonă etnografică unică în țara noastră ce include nu mai puțin de 18 localității. Pe lângă arhitectura vechilor sate săsești, aici veți putea descoperii și obiceiurile tradiționale ale zonei, locuitorii purtându-și încă cu mândrie costumele populare și practicând obiceiurile meșteșugărești transmise din generație în generație./p>

Biserica fortificată din Viscri

Comuna Viscria devenit celebră în întreaga Europă după ce Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a cumpărat aici o casă şi vine în vizită anual. Localitatea este dominată de una dintre cele şapte biserici forticate incluse în patrimoniul UNESCO. Comuna Viscri este locuită de o comunitate de saşi şi este un loc pitoresc unde tradiţiile şi spiritul transilvănean nu au fost alterate de lumea modernă.

Biserica fortificată din Cisnădioara

Biserica fortificată din Cisnădioara este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din județului Sibiu. Aceasta a fost ridicată pe culmea unui deal, din localitatea cu același nume, la începutul secolul al XII-lea, între anii 1162-1223. Aceasta este o biserică din piatră înconjurată de ziduri, tot din piatră, ce aveau rol de apărare. Biserica și zidurile se mai pot admira și azi. Pe lângă frumusețea și istoria sa, biserica mai este cunoscută și pentru faptul că adăpostește cea mai veche orgă cu tuburi din România în stare funcțională (construită în secolul al XVIII) și datorită acustici sale foarte bune, motiv pentru care aici se organizează numeroase concerte și evenimente culturale.

Păltiniș

Păltiniș este o altă stațiune montană foarte cunoscută din județul Sibiu. Aceasta se află situată pe versantul nord-estic al Munților Cindrel, la 35 de km distanță de orașul Sibiu. Se spune despre Păltiniș că este cea mai veche stațiune montană din țara noastră, fiin înființată în secolul al XIX-lea. Aici există și trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turiștilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco – Casa Memorială „Constantin Noica” și Schitul „Schimbarea la față”, locul unde este înmormântat acesta.

Biserica fortificată de la Biertan

Ultima construită și cea mai cunoscută biserică fortificată din Transilvania se află în Biertan, un important centru comercial și economic în Evul mediu, și centrul religios al sașilor. Printre dealurile verzi în care se poate desluși un sat idilic, atrage privirea o construcție impunătoare, construită în stil gotic, a cărui povești, precum cea a  carcerii matrimoniale, vă așteaptă să le descoperiți. Biertan găzduiește în fiecare vară cel mai mare festival de filme horror din România, Luna Nouă, când aerul gotic al satului este accentuat la maxim.

Biserica și satul se află la 65 de km față de Art Hotel, iar pentru modalități de a ajunge acolo vă stăm cu drag la dispoziție.

Transfăgărășanul

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de kilometri, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu și traversează, de la sud la nord, Munții Făgăraș, făcând legătura între regiunile istorice Muntenia și Transilvania.
Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate de-a lungul șoselei se află lacul și barajul Vidraru, Valea râului Capra, Cascada Capra, Rezervația Naturală „Golul Alpin al Munților Făgăraș” și Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea” .

Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea”

Golul alpin Bâlea este o rezervație naturală din județul Sibiu, situată în masivul Făgăraș, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Aceasta este cunoscută în special pentru lacul și cascada cu același nume și este considerată a fi cea mai grandioasă zonă alpină din Carpații Meridionali.
În interiorul ei se află și două stațiuni turistice cunoscute, Cascada Bâlea și Bâlea Lac preferate de turiști tot timpul anului. Datorită faptului că sunt situate la o altitudine atât de mare, unde media temperaturilor anuale este în jur de 0 grade Celsius și zăpada persistă aproximativ 7 – 8 luni pe an

Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina este o fortificaţie bastionară în formă de stea, care atrage anual mii de turişti în municipiul Alba Iulia. Între zidurile cetăţii a fost constituită Marea Unire din 1918 şi este un loc de referinţă pentru istoria poporului român.Cetatea Alba Carolina a fost construită în urmă cu trei secole şi este unul dintre monumentele istorice impresionante din Transilvania.

Castelul Bran, Pasul Rucăr-Bran

Castelul Bran concurează cu cel din Hunedoara în topurile celor mai frumoase castele din Europa. Simbol al României, Castelul Bran se ridică impunător la graniţa Transilvaniei cu Muntenia. Castelul este considerat una dintre cele mai înspăimântătoare destinaţii din Europa, de acesta legându-se Legenda lui Dracula, construită în jurul domnitorului Vlad Ţepeş.

Sighișoara

Intrată în 1999 în Patrimoniul UNESCO, Sighișoara, un mic burg cochet, este printre obiectivele de top din Transilvania. Cunoscut mai ales ca loc de naștere al domnitorului Vlad Țepes, care a fost sursă de inspirație în crearea poveștii lui Dracula, Sighișoara a fost de asemenea și una din cele mai importante centre urbane din Transilvania, numărând 19 bresle, iar parfumul medieval păstrat și astăzi a dus la organizarea unuia din cele mai importante festivale medievale din lume. Un simbol al Sighișoarei, și un obiectiv neapărat de vizitat, este Turnul cu Ceas( Stundturm în germană).

Distanța față de Art Hotel este de 95 de km, iar detalii privind transportul vi le pot oferi colegii noștrii.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele medievale din Europa. Construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, de Castelul Corvinilorse leagă numeroase legende şi poveşti, printre care şi cea potrivit căreia este locul în care a fost ţinut prizonier Vlad Ţepeş şi unde acesta s-a transformat în Dracula. Odată ce ai ajuns la castel, vei fi transpus în atmosfera medievală a secolelor XV – XVI.

Salina Turda, Turda

Zăcămintele de sare din Transilvania s-au format în urmă cu mai bine de 13 milioane de ani. Pe teritoriul Transilvaniei sunt numeroase puncte de explorare a acestor zăcăminte, dar cel mai frumos şi mai cunoscut dintre toate este Salina Turda. Despre salina din oraşul Turda vorbeşte o lume întreagă datorită proprietăţilor curative ale aerului din subteran. O vizită la Salina Turda este o adevărată terapie pentru sistemul respirator.

Sibiu
Sibiu, RO
12:26 am, Sep 18
17°C
cer acoperit de nori
Wind: 7 Km/h
Pressure: 1010 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:05 am
Sunset: 7:29 pm

Contact:

✉ Adresă E-mail: office@arthotel.ro
✆ Număr telefon: 0369 409 360
Adresă Art Hotel
Str. Centumvirilor nr. 2
550178 - Sibiu, RO

© 2020 NICOLAUS COM SRL /   crafted by ittask.ro